VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Peste patru mii de arbori și arbuști au fost sădiți, în weekend, în capitală

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 19 noiembrie, în cadrul celei de-a doua acțiune desfășurată în cadrul campaniei de plantare a arborilor au fost sădiți peste 4000 copaci, arbuști și flori.

Activitățile de plantare au avut loc pe teritoriile a 90 de instituții educaționale din municipiul Chişinău care au fost afectate de ploile torențiale din vară.

Primarul General, Ion Ceban, a participat împreună cu profesorii și elevii Liceului Teoretic cu Profil Sportiv „Gloria”, sectorul Botanica la acțiunea de plantare a 40 de tei pe Aleea şcolarilor din curtea instituției educaționale, precum și în preajma Liceului Teoretic „N. Gogol”. Edificiile celor două licee au fost recent reabilitate în cadrul unui proiect de eficientizare energetică.

Edilul capitalei împreună cu Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, elevii și profesorii Liceului Teoretic „Pro Succes", au sădit 100 de arbori în curtea instituției, care a fost redeschisă la 1 septembrie curent, clădirea fiind abandonată timp de 10 ani.

Lucrări de plantare au avut loc astăzi în toate sectoarele capitalei, în zonele verzi, pe spațiile publice și aliniamentele stradale, după cum urmează: scuarul Ierusalim, bd. Moscova, scuarul din str. Matei Basarab, scuarul Hristo Botev, pe strada Teilor, pe Aleea Școlarilor de jos și pe strada Alexei Șciusev.

Pe parcursul săptămânii curente, în capitală sunt desfășurate ample lucrări de plantare în parcurile și scuarurile care au fost reabilitate în ultima perioadă, pe aliniamentele stradale și pe teritoriul școlilor și grădinițelor.

Până la finele lunii curente, în capitală vor fi plantați 60 de mii de arbori și arbuști.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.