VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Nicu Popescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO de la București

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor membre NATO, care se va desfășura la București în perioada 29-30 noiembrie.

Viceprim-ministru Nicu Popescu a purtat o conversație telefonică cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și l-a informat despre decizia de a participa la această reuniune importantă.

Totodată, oficialii au discutat și despre situația de securitate din regiune urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina și consecințele acesteia pentru țara noastră, în special în sectorul energetic.

„Am acceptat invitația Alianței pentru participare la reuniunea miniștrilor afacerilor externe, care va fi găzduită la București în perioada 29 - 30 noiembrie. Am punctat că în actualul context de securitate foarte fragil, țara noastră își dorește fortificarea și modernizarea capacităților de apărare”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Republica Moldova a fost invitată, alături de Ucraina, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia, să participe la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre ale NATO.

Agenda reuniunii va include patru sesiuni referitoare la punerea în aplicare a deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri. Pe lângă tema războiului din Ucraina, se va pune în discuţie explozia rachetelor rusești din Polonia și atentatul terorist de duminică, din Istanbul.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.