VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

MAEIE confirmă că trei persoane suspectate de atentatul de la Istanbul, reținute în Bulgaria, sunt cetățeni ai R. Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) confirmă că trei persoane suspectate de atentatul de la Istanbul, reținute sâmbătă, 19 noiembrie, în Bulgaria, sunt cetățeni ai R. Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a autosesizat imediat în urma informațiilor apărute în mass-media națională și internațională referitoare la reținerea cetățenilor moldoveni, suspectați de autoritățile bulgare de participare la organizarea atentatului terorist din Turcia, și a întreprins, în regim de urgență, prin intermediul Ambasadei țării noastre la Sofia, demersuri pe lângă autoritățile bulgare pentru a obține informații suplimentare cu privire la cazul menționat.

Astfel, se confirmă apartenența a 3 persoane reținute la cetățenia țării noastre. MAE IE menționează că reprezentanții misiunii diplomatice vor monitoriza cu atenție evoluțiile aferente acestui caz, informând autoritățile relevante din Republica Moldova. Țara noastră a condamnat ferm orice act terorist, inclusiv atentatul de la Istanbul și reiterează deschiderea pentru schimbul eficace de informații dintre autoritățile de aplicare a legii, autoritățile judiciare și serviciile de informații din statele vizate pentru combaterea terorismului, urmărirea luptătorilor străini și combaterea criminalității organizate.

Cinci suspecţi au fost inculpaţi, în Bulgaria, după atentatul din 13 noiembrie de la Istanbul. Printre aceștia se numără și trei cetățeni din Republica Moldova, scrie presa bulgară

„Cinci persoane au fost inculpate pentru că l-au ajutat să fugă pe unul dintre presupuşii autori”, a declarat Siyka Mileva, purtătoare de cuvânt a procurorului general bulgar.

Rolul lor a fost logistic, a precizat ea, adăugând că parchetul bulgar ceruse plasarea în detenţie a patru dintre ei.

Trei dintre inculpați sunt originari din Republica Moldova, iar un altul dintr-o ţară arabă al cărei nume nu a fost precizat.

Cinci suspecți, reținuți în Bulgaria după atentatul din Istanbul. Printre aceștia ar fi și cetățeni ai R. Moldova

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.