VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Alegeri în SUA. Democrații au obținut majoritatea în senatul american

Democrații vor păstra controlul majoritar al Senatului american după ce au câștigat o cursă crucială în statul Nevada. Este cel mai bun rezultat obținut de un partid la alegerile de la mijlocul mandatului presedintelui american din ultimii 20 de ani. Rezultatul îi aduce lui Joe Biden aliați de top la Capitoliu.

Democrații vor avea acum 50 de locuri în Senat, iar republicanii raman cu 49. Liderul majorității democrate din Senat, Chuck Schumer, a declarat că rezultatele au arătat că poporul american a respins retorica violentă a Partidului Republican.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a descris victoria din Nevada ca pe un vot de încredere acordat democraților și pentru agendei lor.Acesta a fost felicitat de președintele Joe Biden.

„Sunt surprins de prezența la vot, sunt incredibil de mulțumit de participare. Și cred că este o reflectare a calității candidaților noștri. Așa că mă simt bine și aștept cu nerăbdare următorii doi ani”, a declarat Joe Biden, președintele SUA.

Democrații ar urma să controleze Senatul, așa cum au făcut-o în ultimii doi ani, cu 50 din cele 100 de locuri, în condițiile în care vicepreședintele Kamala Harris deține un vot de departajare.

Totodată, republicanii și-ar putea mentine însă controlul asupra Camerei Reprezentanților din SUA. Potrivit ultimelor rezultate, republicanii câștigaseră 211 locuri, fiind necesare 218 pentru o majoritate, în fața democraților cu 205.

În cazul în care republicanii vor câștiga Camera Reprezentanților, aceștia ar putea să zădărnicească o mare parte din agenda lui Joe Biden.

Până la alegerile de la jumătatea mandatului prezidențial, Partidul Democrat avea majoritate în ambele camere ale Congresului american.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.