VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Circa 40.000 de familii vulnerabile vor primi cîte 700 lei lunar

Circa 40 000 de gospodării vulnerabile vor putea beneficia, timp de 6 luni, de un ajutor financiar în valoare de 700 de lei lunar, suplimentar la ajutorul social și ajutorul pentru perioada rece a anului oferite de stat. Ministerul Muncii și Protecției Sociale, împreună cu mai multe organizații internaționale au lansat vineri, 25 noiembrie, un program de asistență pentru familiile vulnerabile din Republica Moldova.

Suportul financiar va fi acordat prioritar familiilor care au în componență persoane cu dizabilități, familiile monoparentale cu copii cu vârsta cuprinsă între 0-17 ani; familii cu cel puțin 3 copii cu vârsta cuprinsă între 0-17 ani; femeile însărcinate sau care alăptează, cu cel puțin un copil cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani.

„Acest proiect comun denotă o solidaritate internațională imensă pentru Republica Moldova și cetățenii săi; Aceste fonduri internaționale ce vor fi oferite din partea agențiilor ONU cetățenilor acestei țări completează programele de asistență guvernamentală și ne vor permite să ajutăm financiar 40.000 familii vulnerabile, afectate de creșterea prețurilor la energie și alimente, aspecte îngrijorătoare pentru cei  de mulți dintre cetățeni”, a declarat Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari.

„Criteriile de eligibilitate pentru programul proaspăt lansat au fost stabilite printr-un acord comun între agențiile ONU și Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Familiile eligibile vor beneficia de ajutor financiar în valoare de 700 lei lunar în următoarele 6 luni. Selecția va fi efectuată prin intermediul sistemelor guvernamentale deja existente, „Ajutor Social” și „APRA”, a declarat Jonathan Campbell, Coordonator pentru Situații de Urgență al PAM Moldova.

Datorită susținerii agențiilor ONU menționate mai sus, acest program va ajunge la moldovenii vulnerabili din întreaga republică pentru a-i susține financiar în completarea nevoilor esențiale în perioada rece a anului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.