VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zile de foc în Grecia: Temperaturile urcă până la 43 de grade

„Acropola din Atena, cel mai vizitat sit din Grecia, va rămâne închisă pentru public miercuri, în cea mai călduroasă parte a zilei, din cauza caniculei care afectează ţara”, a anunţat Ministerul elen al Culturii, citat de AFP și Agerpres. Este de așteptat ca temperaturile să urce până la 43 de grade Celsius.

„Ministerul Culturii informează că, astăzi, situl arheologic al Acropolei va rămâne închis între orele locale 12:00 şi 17:00 (09:00 GMT – 14:00 GMT)”, a anunţat instituţia greacă în contextul în care temperaturi ce ar putea să ajungă la 43 de grade Celsius sunt aşteptate în Grecia miercuri şi joi în cadrul primei canicule din 2024.

Acest sit, inclus în patrimoniul mondial UNESCO şi vizitat de un număr mare de turişti, ar putea fi vizat de această măsură şi în zilele următoare. Grecia, o ţară mediteraneeană obişnuită cu caniculele, se confruntă cu călduri puternice de mai multe zile, iar „un vârf termic” este aşteptat pentru miercuri şi joi.

Temperaturile ar trebui să depăşească cu uşurinţă pragul de 40 de grade Celsius în numeroase regiuni ale ţării, potrivit serviciilor de meteorologie.

pentru Criza climatică şi al Protecţiei Civile a avertizat marţi în legătură cu un risc de incendii „foarte ridicat”, mai ales în regiunea Attica, în care se află capitala elenă, scrie digi24.ro. În mai multe regiuni, şcolile vor rămâne de asemenea închise miercuri şi joi, inclusiv în Atena, în timp ce Ministerul Muncii a recomandat telemunca pentru angajaţii din sectorul public.

Acropola din Atena, în vârful căreia se află templul Partenon, a fost deja obligată să se închidă pentru vizitatori în iulie 2023 în timpul unui episod canicular de două săptămâni, inedit prin durata sa. Grecia a fost afectată de incendii devastatoare care au distrus aproximativ 175.000 de hectare în vara anului 2023.

Acropola din Atena a înregistrat anul trecut un număr record de vizitator, de aproape 4 milioane, reprezentând o creştere cu peste 31% în raport cu anul precedent. Numărul vizitatorilor este în continuă creştere, în special datorită turiştilor aflaţi la bordul navelor de croazieră care fac escală la Pireu, marele port din apropierea capitalei elene.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.