VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski va merge la Summitul de la Vilnius pentru a solicita sprijin pentru aderarea Ucrainei la NATO


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa la Summitul NATO de la Vilnius. În Lituania, liderul din țara vecină urmează să aibă mai multe întrevederi cu liderii NATO, alianță militară la care țara sa încearcă să se alăture, notează bloomberg.com.

Summitul de la Vilnius se desfășoară într-un moment cheie când războiul Rusiei în Ucraina se apropie de 18 luni.

NATO își propune să aprovizioneze Kievul cu muniții noi, inclusiv cu bombe cu dispersie furnizate de SUA, și să evalueze impactul revoltei întrerupte a Grupului Wagner de luna trecută asupra conducerii și operațiunilor Rusiei.

Zelenski a cerut membrilor NATO să trimită semnale clare în sprijinul aderării Ucrainei la alianță. El a spus că dorește ca aderarea la NATO să înceapă după încheierea războiului.

Președintele american Joe Biden a declarat că Ucraina nu este „pregătită pentru aderarea la NATO”, avertizând într-un interviu CNN că garanțiile de securitate ale Alianței, conform articolului 5, ar putea provoca un război cu Rusia. El a spus în repetate rânduri că SUA nu intenționează să lupte împotriva Rusiei.

La summitul NATO de două zile de marți și miercuri, membrii alianței militare intenționează să stabilească o cale clară pentru ca Kievul să se alăture alianței. Se așteaptă ca cele 31 de țări NATO să ofere promisiuni de sprijin pe termen lung, menite să aprofundeze legăturile fără a face imediat din Ucraina un membru.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.