VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Zelenski, pe teren. Liderul de la Kiev a mers în 50 de sate din Herson complet distruse de soldații ruși

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, pe teritoriul eliberat de sub ocupația rusă. Liderul de la Kiev a fost în mai mult de 50 de sate, care au fost aproape complet distruse, iar în unele locuri, peste 90% din case sunt transformate în ruină.

„Astăzi am fost într-unul dintre cele mai mari astfel de sate - Posad-Pokrovske, cândva unul dintre cele mai mari, înainte de invazia Rusiei. Şi vom face totul pentru ca acest sat să fie din nou unul dintre cele mai mari - vom face totul pentru a ne reconstrui teritoriile”, a declarat preşedintele iucrainean, citat de presa română.

Liderul de la Kiev a vorbit și despre problema terenurilor minate, una dintre cele mai grave în satele din Ucraina. Din această cauză, multe terenuri nu pot fi cultivate, iar în consecință are de suferit țăranul de rând și economia, în ansamblu.

„Sunt recunoscător tuturor celor care ajută la restabilirea normalităţii vieţii după răul rusesc. Tuturor celor care, chiar şi în zone atât de dificile, continuă să muncească şi să dea de lucru, tuturor celor care îi ajută pe soldaţii noştri. Vreau să le mulţumesc în special tuturor celor implicaţi în deminare. Este frumos să vezi când câmpurile din regiunea Herson, curăţate de minele şi obuzele ruseşti, sunt din nou cultivate, trăiesc din nou. Desigur, sunt încă puţine astfel de terenuri, iar pentru geniştii şi pirotehniştii noştri există încă destulă muncă. Ne vom curăţa pământul de toate manifestările mortale ale Rusiei”, a declarat Zelenski.

Ca şi în ajun, când a fost aproape de oraşul Bahmut, cel mai fierbinte punct de pe linia frontului, Zelenski şi-a asumat riscuri de securitate, regiunea Herson fiind în continuare ţinta atacurilor ruse, care au avut loc chiar şi joi, 22 martie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.