VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme pentru a zădărnici planurile militare ale Moscovei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut din nou apel la comunitatea internațională pentru livrarea cât mai rapidă a sistemelor de apărare aeriană pentru țara sa, precum și pentru începerea negocierilor oficiale privind aderarea la Uniunea Europeană și NATO, relatează BBC Rusia.

„Încă așteptăm livrările care au fost promise Ucrainei. Așteptăm astfel de volume care pot schimba situația pe câmpul de luptă în interesul Ucrainei”, a spus Vladimir Zelenski în mesajul său zilnic. Liderul de la Kiev a mai precizat că a vorbit cu liderul minorității din Camera Reprezentanților, Hakim Jeffries, a mulțumit Congresului pentru ajutorul american, adăugând că Ucraina lucrează cu toți partenerii pentru a obține un ritm de livrare care să îi permită să își mențină poziția și „să zădărnicească planurile militare ale Rusiei”.

De asemenea, Zelenski a afirmat că Ucraina a îndeplinit toate condițiile pentru începerea negocierilor de aderare la UE și că acum Bruxelles-ul trebuie să își respecte obligațiile. În ceea ce privește aderarea la NATO, liderul ucrainean a declarat că fiecare țară care are valori comune cu Alianța și este gata să le apere merită o invitație de a se alătura blocului. Șeful armatei ucrainene Oleksandr Sîrski a transmis duminică, într-o postare pe Facebook, că situaţia de pe front s-a „deteriorat”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.