VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski avertizează: Fiecare atac rusesc va primi „răspuns” din partea Ucrainei

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat luni seara Rusia că fiecare atac cu rachete va primi „răspuns” din partea Ucrainei.

În obişnuitul său discurs zilnic către populaţie, Zelenski a declarat că în aşezarea Lizunovka, regiunea Cernihiv (Cernigov), o bombă a distrus o „altă şcoală ucraineană” şi a curmat viaţa unui băiat de 14 ani care se afla în apropierea clădirii. Iar la Pavlohrad (Pavlograd), în regiunea Dnipropetrovsk, rachetele „teroriştilor” au luat viaţa altor doi tineri, a afirmat el.

„Cele mai profunde condoleanţe familiilor! Alte 40 de persoane – femei, copii şi bărbaţi – au primit asistenţă medicală în urma rănilor şi traumatismelor”, a spus preşedintele ucrainean în discursul său, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Zelenski, „pentru fiecare astfel de atac, invadatorii ruşi vor primi răspunsul nostru”.

În urma ultimelor atacuri cu rachete ruseşti, între care rachete de croazieră, asupra oraşelor ucrainene, preşedintele Volodimir Zelenski a făcut apel la întărirea apărării antiaeriene a ţării sale, potrivit DPA.

„Lucrăm împreună cu partenerii noştri cât mai intens posibil pentru a face ca protecţia cerului nostru să fie şi mai fiabilă”, a afirmat preşedintele ucrainean în discursul său nocturn.

Pregătirea părţilor pentru iminenta contraofensivă survine pe fondul unor noi atacuri cu rachete ruseşti, dintre care unul luni dimineaţă a provocat zeci de răniţi în regiunea Dnipropetrovsk, unde a produs pagube semnificative infrastructurii.

Acesta este al doilea val de bombardamente ruseşti în decurs de trei zile, care de data aceasta a afectat şi Herson (sudul Ucrainei).

Zelenski a spus că, între miezul nopţii şi ora 07:00 luni dimineaţa, antiaeriana ucraineană a doborât 15 rachete ruseşti.

Ministerul Apărării rus a declarat că atacul a vizat obiective militare, iar ţintele au fost atinse. Atacul a afectat capacitatea unor întreprinderi din industria militară ucraineană implicate în producţia de arme, echipamente militare şi muniţie, susţine ministerul citat.

Publicaţia ucraineană Zerkalo nedeli a relatat că în urma atacului cu rachete la Pavlohrad a fost lovită într-adevăr o uzină industrială, unde a izbucnit un incendiu, dar care a fost stins după mai multe ore, fără alte precizări. Iar într-o zonă rezidenţială au fost avariate 19 imobile cu mai multe etaje, 25 de clădiri particulare, şase edificii şcolare şi unul preşcolar şi cinci magazine

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.