VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski anunță deschiderea accesului la cetățenia ucraineană pentru soldații străini care luptă împotriva invadatorilor

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus, luni, acordarea cetățeniei ucrainene pentru combatanții străini și pentru persoanele de origine ucraineană fără să mai fie nevoie ca aceștia să renunțe la cetățeniile pe care deja le dețin, într-o modificare de substanță a legii care interzice cetățeniile multiple.

Volodimir Zelenski a declarat, într-o înregistrare video postată pe reţele sociale, că această reformă este în beneficiul „combatanţilor srăini care au venit să apere Ucraina, a celor care se luptă pentru libertatea Ucrainei ca şi cum ar fi propria lor patrie”.

Legea urmează „să-i autorizeze pe toţi etnicii ucraineni şi descendenţii lor din întreaga lume să aibă cetăţenia nostră, cu excepţia, bineînţeles a cetăţenilor statului agresor”, a spus el, scrie digi24.ro.

În Ucraina este interzisă, în prezent, deținerea de dublă sau multiplă cetățenie. Oricine cere o naturalizare este necesar să-şi abandoneze cetăţenia de origine pentru a a obţine cetăţenia ucraineană. Mii de străini au venit în Ucraina după invazia rusească din februarie 2022 pentru a ajuta la apărarea țării în fața invadatorilor lui Putin.

Rusia îi consideră pe aceşti străini „mercenari” şi acuză, în privinţa celor din Occident, un război prin interpuși al NATO. Mai multe unităţi formate din cetăţeni ruşi luptă, de asemenea, de partea ucraineană, denunţând regimul criminal de la Kremlin.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.