VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Votat de Parlament! Un teren de 5 hectare, alocat pentru construcția Spitalului Regional Bălți

Pentru construcția Spitalului Regional Bălți va fi alocat un teren de 5 hectare. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi, de Parlament.

Este vorba despre un proiect de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a cinci hectare din suprafața terenului din extravilanul satului Corlăteni, raionul Râșcani, aflat în gestiunea Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”, în vederea construirii pe acest teren a Spitalului Regional Bălți.

Terenul a fost selectat pentru construcția  Spitalului Regional Bălți în rezultatul unei analize realizate de către Ministerul Sănătății, reprezentanții administrației publice locale de comun cu experții internaționali contractați de către a Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB).

Noul spital regional de nivel terțiar va avea o suprafață  estimativă de 38  mii metri pătrați, cu un număr total de 440 de paturi, beneficiari finali fiind populația regiunii de nord a țării, care va avea acces la servicii medicale terțiare calitative și sigure.

Totodată, în proiect se prevede transmiterea dreptului de administrare asupra acestui teren de la Agenția Proprietăți Publice către Ministerul Sănătății, aceasta fiind o condiționalitate a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru aprobarea împrumutului acordat Republicii Moldova pentru construcția Spitalului Regional Bălți.

Proiectul de lege, elaborat de Ministerul Sănătății, a fost susținut, în două lecturi, cu votul a 74 de deputați.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.