Articulațiile formează legăturile dintre oase, oferă susținere și te ajută să te miști. Orice deteriorare sau lezare a articulațiilor poate să îți afecteze mișcarea și poate să provoace multă durere. Diferite boli pot duce la dureri articulare, inclusiv osteoartrită, poliartrită reumatoidă, bursită, gută, întinderi, entorse și alte traumatisme.
Durerile de articulații sunt extrem de frecvente. Durerea de genunchi este una dintre cele mai întâlnite neplăceri de la nivelul articulațiilor mari din corp, urmată de durerile de sold și durerile de umăr, însă durerile de articulații pot afecta orice altă parte a corpului. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, articulațiile dureroase sunt tot mai frecvente.
Durerea de articulație care este non-inflamatorie este cunoscută sub numele de artralgie, pe când durerea inflamatorie este clasificată ca artrită. Durerile articulațiilor sunt: artrită; osteoartrită, gută; artrită reumatoidă;
Durerile pot fi ușoare, dar și intense și pot dispărea după câteva săptămâni, uneori însă și luni.
Indiferent de cauza durerilor de articulații, trebuie să mergi la medic pentru a primi tratamentul corespunzător. Dacă ai durere la nivelul articulației care persistă mai mult de o săptămână, atunci acea durere ar trebui să fie evaluată de un medic. Durerea severă apărută în interiorul articulației ar trebui evaluată din punct de vedere medical cât mai curând posibil.
O mulțime de factori diferiți pot să se intercaleze și pot crește riscul ca o persoană să își deterioreze articulațiile. De exemplu, sportivii au un risc mai mare să aibă traumatisme la nivelul articulațiilor, comparativ cu persoanele care nu sunt sportive. Alți factori de risc pentru durerea articulațiilor sunt: vârsta, istoricul familial, genul – femeile sunt mai predispuse să dezvolte afecțiuni precum artritele, comparativ cu bărbații.