VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vladimir Socor: Maia Sandu are obligația să candideze pentru un nou mandat pentru a continua strategiile europene inițiate

Maia Sandu va fi realeasă pentru un nou mandat asigurând în acest mod continuitate planificării strategice și continuarea conducerii la vârful statului. Este opinia exprimată de analistul occidental în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. Expertul a precizat că actualul șef de stat nu are un concurent pe măsură, mai ales după ce Moscova l-a aruncat pe Igor Dodon ”la lada de gunoi a istoriei”.  

”Vreau numai să subliniez faptul că este foarte important să avem continuitate la vârful guvernării în vederea planificării strategice pe termen lung. De aceea, dna Maia Sandu are practic obligația să candideze pentru încă un termen, nu e vorba de o alegere a dânsei, e vorba de obligația omului de stat.  Deocamdată, toate sondajele arată faptul că dna Sandu nu are un concurent credibil pe nicio parte a spectrului politic din Republica Moldova. Toate sondajele o clasează pe departe pe primul loc pe dna președintă Sandu și sondajele sunt făcute fără a lua în calcul votul diasporei. Acesta va mări și mai mult decalajul în favoarea dnei Maia Sandu. De aceea, eu sunt convins că dna Sandu va fi realeasă, asigurând în acest mod continuitate planificării strategice și continuarea conducerii la vârful statului”, a declarat Vladimir Socor.

Totodată, expertul susține că, la ora actuală, nu există un contracandidat pentru Maia Sandu, care să-i fie un concurent pe măsură la fotoliul de președinte. „În interiorul Republicii Moldova, Rusia încearcă să penetreze spațiul informațional și spațiul politic prin propriii săi agenți cu scopul de a destabiliza situația. Eu nu cred că planificatorii din Moscova pot să spere să promoveze alt candidat, ei nu au alt candidat, pur și simplu nu au alt candidat. Pe dl Igor Dodon deja l-au aruncat la ceea ce Leon Troțki numea „lada de gunoi a istoriei”, acolo l-a aruncat Moscova pe dl Igor Dodon, care a pierdut multe alegeri și nu și-a îndeplinit nimic din promisiunile pe care eventual le făcuse Moscovei, a înșelat așteptările Moscovei, de aceea Moscova este în căutarea altui candidat prezidențial. Ilan Șor nu este în niciun caz un candidat credibil, el nu are nicio șansă să fie ales din diferite motive. Întâi, pentru că vorbește pocit limba română. Asta îl descalifică din capul locului, dar mai ales pentru că este un infractor penal, un condamnat și îi lipsit de popularitate. Sondajele arată că dl Ilan Șor nu se bucură de popularitate. Prin urmare, Moscova poate să destabilizeze situația, dar nu are alt candidat viabil”, a precizat Vladimir Socor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.