VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Vitalie Gorincioi: „Trebuie să analizăm cine îi împinge pe agricultori la proteste”

Astăzi expiră termenul solicitat de trei asociații de fermieri dat Guvernului pentru o întâlnire cu premierul. Asociațiile spun că unii agricultori, afectați de secetă, riscă să falimenteze, dacă statul nu le va auzi revendicările, printre care instituirea stării de urgență în agricultură. Declarația a fost făcută de către Vitalie Gorincioi, președintele Asociației producătorilor și exportatorilor de fructe „Moldova Fruct” în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei.

„Este nevoie de instituirea stării de urgență, de exemplu, pentru a putea fi reeșalonate datoriilor celor care au luat credite”, a menționat Vitalie Gorincioi. Referindu-se la eventuale proteste, președintele „Moldova-Fruct” a declarat că dlui, în calitate de producător agricol, nu va ieși la proteste în această perioadă. „Mai mult, noi tare bine trebuie să analizăm cine ne împinge pe noi la proteste care să destabilizeze și mai mult situația social-politică. E vreme de război”, a menționat invitatul emisiunii „Puncte de reflecție”. În ceea ce privește acordarea unor facilități fiscale pentru agricultori, ministerul Finanțelor spune că bugetul de stat nu are alte venituri decât taxele și impozitele colectate, dar menționează Dumitru Budeanschi, Guvernul analizează un pachet de măsuri pentru agricultori și că acesta va fi anunțat în scurt timp.

Emisiunea „Puncte de reflecție” poate fi viozionată la Vocea Basarabiei începând cu ora 21.00.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.