VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Viitorul energiei regenerabile va ajunge la CET Nord

Centrala Electrică de Termoficare Nord de la Bălți este gata să integreze, pe viitor, surse de energie regenerabile, precum panouri solare și acumulatoare de energie termică, anunță Ministerul Energiei.

Toate aceste soluții sunt analizate în cadrul unor studii de prefezabilitate cu suportul experților internaționali, iar studiile vor fi gata până la sfârșitul anului.

Subiectele integrării surselor de energiei regenerabile în tehnologia de producere a CET-Nord și mărirea sarcinii termice pentru a obține un grad mai mare de eficiență energetică a sistemului de încălzire de la Bălți au fost discutate astăzi de ministrul Energiei, Victor Parlicov, cu directorul interimar Marian Brânză.

Aflat într-o vizita de lucru la Bălți, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a vizitat CET Nord. Oficialul s-a interesat despre pregătirea întreprinderii de sezonul rece și ce perspective există pentru a majora sarcina termică.

Directorul CET-Nord, Marian Brânză, a spus că de pe contul reconectării anul trecut a câtorva zeci de clădiri publice la încălzirea centralizată a fost mărită sarcina termică cu 12%, dar există încă cel puțin 19 obiecte ce urmează a fi reconectate. De asemenea, se lucrează cu dezvoltatorii imobiliari pentru a-i convinge să nu instaleze centrale autonome pe gaze în apartamente, ci să includă opțiunea conectării la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică.

„Strategia noastră e să convingem cu argumente economice oamenii că sistemele centralizate de încălzire sunt mai convenabile. Nu vom obliga pe nimeni să se reconecteze la încălzirea centralizată. Vrem să facem CET-Nord și alte centrale eficiente și să ofere același grad de confort”, a declarat ministrul Victor Parlicov.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.