VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ VOX: „Vorbește limba ta rusă acolo în Rusia, dar aici dacă te afli pe teritoriul Moldovei – vorbește limba, stimează poporul, vorbește limba română”

Vocea Basarabiei a întrebat oamenii întâlniți pe străzile din Chișinău care e denumirea corectă a limbii vorbită de majoritatea populației și ce părere au despre inițiativa de înlocuire a sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”?

Iată câteva dintre răspunsuri:

– Română, dragul mamei. Am lucrat toată viața și am vorbit limbă stâlcită și cu ruși și cu unul și cu celălalt. Acum să facă odată… copiii care vor fi să cunoască o limbă oarecare, nu?

– Cred că-i aceeași limbă. Eu vorbesc mai mult în moldovenească, fiindcă sunt din generația veche și am în învățat-o. Româna e foarte frumoasă comparativ cu moldoveneasca. Sunt multe cuvinte pe care nu le înțeleg. Cum n-ar fi, suntem toți frați de sânge și națiune. Cred că ar fi mai bine să fie limba română, pentru că noua generație vorbește o română mai curată și frumoasă.


Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.