VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ VOX: Pe cine putem numi bogat sau sărac în Republica Moldova?

Atunci când într-un stat dispare clasa muncitoare de mijloc, apare sărăcia. Asemenea situație este în majoritatea țărilor slab dezvoltate, printre care și Republica Moldova. Vocea Basarabiei a întrebat locuitorii satului Congazcicul de Sus din UTA Găgăuzia cine sunt săracii și cine sunt bogații din Republica Moldova, și ce salariu sau pensie ar trebui să aibă oamanii pentru o viață decentă?

Iată câteva dintre răspunsuri:

  • Sărac știi cine e? Cel care nu lucrează, leneșii. Dar cel care lucrează, are de toate. Cel bogat, oriunde ar lucra, are bucățica lui.
  • Bogați sunt cei care stau la posturi înalte, iar săraci suntem noi. Eu locuiesc singur, soția a decedat de trei ani. Nu am cu ce mă încălzi. În cameră este frig, așa că am ieșit prin curte să fac ceva, ca să mă încălzesc.
  • Sărăcia e acum, iarna, pentru că gazul s-a scumpit, lumina s-a scumpit, dar pensiile noastre sunt mizere. O bătrânică cu gradul întâi de invaliditate are 2500 de lei, iar eu 1500 lei.

Autor

  • Romeo Cemîrtan

    Realizatorul și moderatorul emisiunilor „Vocea Diasporei” și „Fake News”. A făcut studii superioare la Iași. Revenind în țară, a activat în diferite domenii umanitare, mass-media, educație și cultură. Are experiență în domeniul muzeografic, promovarea valorilor culturale tradiționale și a celor spirituale și este autorul a multiple cercetări științifice legate de istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.