VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: „Nici nu cred că suntem pregătiți de un război. Ne dorim pace la noi în țară și peste tot”

Vox realizat de Olga Soroceanu

Vocea Basarabiei a întrebat cetățenii ce preț are pacea în condițiile în care în vecinătatea R. Moldova are loc un război mai mult de 6 luni?

Iată câteva dintre răspunsurile respondenților:

– Desigur că noi toți trăim cu gândul la pace și asta este condiția existenței noastre în țara noastră acum. De când s-a început războiul din 24 februarie și eu cu familia mea și toată țara trăim o emoție, o stare de neliniște în permanență. Suntem alături de poporul ucrainean în toată lupta lor, care apărându-și democrația la ei în țară, apără și democrația țării noastre și a întregii Europa.

– Are mare preț pacea. Eu cred că foarte mulți moldoveni sunt aproape de Odesa. Noi suntem cel mai aproape de această nevoie, de această nenorocire pentru ucraineni și pentru ruși. Acolo mor și ruși și ucraineni. Sigur că este afectată cel mai mult Ucraina. Este o lecție foarte grea pentru noi. Așa e și în istorie, doar atunci când se plătește foarte mult cu viața, atunci oamenii o prețuiesc.

-E de neprețuit pacea. E cea mai importantă ca și sănătatea. Sănătate și pace le doresc la toți întotdeauna. Cel mai important e să fii sănătos și să fie pace în jurul tău.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.