VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: „Moldoveanul dacă are cetățenie rusă, a dat jurământul cui? Rusiei înseamnă că. El e dator să meargă la război.”

În contextul mobilizării parțiale în Federația Rusă, ar putea exista și cetățeni moldoveni cu cetățenie rusă care ar putea fi înrolați în armată. Vocea Basarabiei a întrebat locuitorii capitalei ce cred despre situația cetățenilor moldoveni cu dublă cetățenie care ar putea fi chemați la mobilizare în Ucraina?

Iată câteva dintre răspunsuri:

– El dacă are cetățenie rusă, a dat jurământul cui? Rusiei înseamnă că. El e dator să facă asta. Sora mea locuiește în Omsk. Feciorul ei lucrează în IT. Vrea nu vrea el o să fie chemat la armată.

– Sigur e ceva neplăcut ca moldovenii noștri să fie pro Rusia. Pe toți moldovenii îi îndemn să vină acasă din Rusia și să fie lângă familia lor.

– E clar că nu e bine. Ce pot să mai cred? Nu e bine. Pentru un om care… nu ai ce zice.

Autor

  • Romeo Cemîrtan

    Realizatorul și moderatorul emisiunilor „Vocea Diasporei” și „Fake News”. A făcut studii superioare la Iași. Revenind în țară, a activat în diferite domenii umanitare, mass-media, educație și cultură. Are experiență în domeniul muzeografic, promovarea valorilor culturale tradiționale și a celor spirituale și este autorul a multiple cercetări științifice legate de istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.