VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox în Chișinău: Dacă ceva este în neregulă, trebuiesc protestele. Nu putem fi deacord cu toate

Vox realizat de Romeo Cemîrtan

Vocea Basarabiei a discutat cu persoanele întâlnite ocazional pe străzile Chișinăului despre impactul protestelor în societatea moldovenească. Mai multe persoane au declarat că atunci când sunt nemulțumite, obligația civică este de a protesta. Alții au răspuns că nu merg la protest pentru că nu au timp liber.

— Da, dacă eu m-aș lovi de un adevăr oarecare și dacă eu aș ieși la protest și asta mi-ar da un rezultat pozitiv, da, eu aș ieși.

— Oamenii trebuie să-și apare drepturile întotdeauna.

— Ca să schimbe statul pe un drum mai bun, adică [e nevoie de] proteste pentru o țară mai bună, să se schimbe ceva: banii, economia, învățământul, corupția.

— Ce folos că eu protestez aici și nimeni nu ia măsuri. Și e drept că nu are de unde să se ia măsuri pentru că, criza din toate părțile ne strânge. Cine va face? De unde? Toți cerem, dar cine să ne dea?

— Eu consider că au un rost nu atât de valoros.

— Eu cred că nu trebuie să protestăm, trebuie să respectăm guvernarea și statul, să ne respectăm pe noi și pe alții.

Autor

  • Romeo Cemîrtan

    Realizatorul și moderatorul emisiunilor „Vocea Diasporei” și „Fake News”. A făcut studii superioare la Iași. Revenind în țară, a activat în diferite domenii umanitare, mass-media, educație și cultură. Are experiență în domeniul muzeografic, promovarea valorilor culturale tradiționale și a celor spirituale și este autorul a multiple cercetări științifice legate de istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.