VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: ,,Ei, găgăuzii, trăiesc pe bani europeni, dar îl iubesc pe Putin”

Material realizat de Olga Soroceanu

În autonomia găgăuză, au loc în ultima perioadă o serie de proteste față de majorarea prețurilor, dar și față de guvernarea de la Chișinău. Cum ar trebui să fie dialogul dintre guvernare și autoritățile de la Comrat? Aflați din materialul ce urmează.

-Trebuie să fie o înțelegere și să avem un scop unic, să facem o țară democrată cu toate structurile funcționale. Sunt o gașcă de persoane care își apară interesele personale.

-Dialogul trebuie să fie constructiv. Oamenii trebuie să se înțeleagă reciproc. Cred că nu e pur și simplu totul, ceva îi deranjează. Credeți că guvernarea noastră face tot ce e posibil pentru ca să nu fie nicio problemă? Cred că ar trebui să se înțeleagă pașnic, ca totul să fie bine.

-Autonomia aceasta, de fapt, nici nu le-a trebuit. Eu nu cred că la noi în Moldova, dreptul găgăuzilor nu este respectat. Pentru ce trebuie de destabilizat țara asta atât? Chiar nu se poate de găsit un consens? Nu se poate de consolidat poporul?

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.