VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vom readuce libertatea în Crimeea şi cu siguranţă vom face din Crimeea unul dintre cele mai bune şi mai confortabile locuri din Europa

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a declarat, duminică seară, în discursul adresat naţiunii, că armata ucraineană va elibera pământurile şi oamenii din Crimeea, iar peninsula va deveni unul dintre cele mai confortabile locuri din Europa.

„Este aniversarea reţinerii lui Nariman Celâl, vicepreşedintele Medjlisului Naţional al Tătarilor Crimeeni, şi a altor tătari din Crimeea, de către ocupanţii din Crimeea. Nu a comis nicio infracţiune. Singurul lucru cu care i-a enervat pe ocupanţi a fost apărarea poporului său şi a ţării sale – Ucraina. Nariman Celâl a participat anul trecut la lucrările Platformei Crimeea. El a ajuns la summit din Crimeea şi le-a spus oaspeţilor şi participanţilor ce se întâmplă cu adevărat în peninsulă.  A vorbit despre represiunea împotriva tuturor celor care încearcă să-şi păstreze libertatea şi cultura. Despre degradarea vieţii în Crimeea în timpul ocupaţiei. Prezenţa Rusiei în Crimeea noastră a transformat-o într-unul dintre cele mai periculoase şi nelibere locuri din Europa. Şi Celâl a vrut să facă totul pentru a schimba acest lucru – pentru a reveni la viaţa normală în Crimeea, pentru a fi readusă Ucrainei. Cred că drapelul ucrainean şi viaţa liberă se vor întoarce din nou în Crimeea”, a spus Zelensky.

„Vom elibera toate pământurile noastre, toţi oamenii noştri. Forţele Armate ale Ucrainei, serviciile noastre de informaţii, serviciile speciale fac deja demersurile necesare în acest sens. Aceşti paşi pot fi văzuţi şi auziţi Şi toată lumea poate vedea că ocupanţii au început deja să fugă din Crimeea. Aceasta este alegerea potrivită pentru toţi. Vom readuce libertatea în Crimeea, tuturor oamenilor noştri din Crimeea şi cu siguranţă vom face din Crimeea unul dintre cele mai bune şi mai confortabile locuri din Europa. Crimeea merită”, a adăugat liderul ucrainean.

Peninsula Crimeea a fost anexată de Moscova în 2014.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.