VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vocea medicului/ Sindromul Cushing: cauze, simptome și complicații

Sindromul Cushing se declanșează atunci când corpul tău este expus la niveluri foarte mari ale hormonului numit cortizol, pentru o perioadă lungă de timp.

Sindromul Cushing, poate fi cauzat de întrebuințarea medicamentelor orale din clasa corticosteroizilor. Boala poate să apară, de asemenea, atunci când organismul produce prea mult cortizol.

Excesul de cortizol din organism poate da numeroase semne pacienților, iar sindromul Cushing poate avea drept rezultat hipertensiune arterială, pierderea densității osoase și, în unele cazuri, diabetul de tip 2.

În funcție de nivelul atins de excesul de cortizol, semnele și simptomele sindromului Cushing pot varia de la un pacient la altul. Cele mai comune semne și simptome implică obezitatea progresivă și modificări la nivelul pielii: creșterea în greutate și formarea unor depozite de țesuturi grase, în special în zona taliei și în zona superioară a spatelui, pe față și între umeri, pielea fragilă și subțire, vindecarea lentă a tăieturilor, mușcăturilor de insecte și a infecțiilor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.