VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vocea medicului/ Deficitul de vitamina D

Deficit de vitamina D înseamnă că nu ai suficientă vitamina D în organism. Vitamina D este unică, deoarece este produsă de piele în urmă expunerii la lumina solară.

Persoanele cu pielea deschisă la culoare și tinerii transformă mai bine lumina solară în vitamina D, în comparație cu cele cu pielea de culoare închisă și cu cei care au peste 50 de ani.

Vitamina D este una dintre numeroasele vitamine de care organismul are nevoie pentru a se menține sănătos. Vitamina D are multe funcții, între care: Menține oasele puternice, iar oasele sănătoase te protejează de numeroase afecțiuni. 

Ai nevoie de vitamina D pentru că minerale precum calciul și fosforul să fie folosite pentru construcția oaselor la copii. 

Vitamina D și calciul contribuie la dezvoltarea oaselor și la menținerea oaselor puternice și sănătoase. Oasele fragile pot determina osteoporoza, care înseamnă pierderea densității osoase, care poate să favorizeze fracturile. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.