VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vocea medicului/ Cum se manifestă boală Parkinson?

Boala Parkinson este o boală neurodegenerativă cu debut cel mai frecvent între 40-70 de ani. Afecțiunea se caracterizează prin distrugerea neuronilor producători de dopamină – un neurotransmițător extrem de important în realizarea mișcărilor.

Din nefericire, atunci când boala este diagnosticată prin sesizarea unui tremur la nivelul unui membru sau a lentorii mișcării există deja o distrucție de aproximativ 60% a acestor neuroni. Primele simptome ale bolii așa că depresia, tulburările de somn, constipația sau tulburările de percepție a mirosurilor – pot să treacă neobservate, deoarece pot fi considerate simptome de sine stătătoare sau parte din constelația altor boli, iar peste câțiva ani poate să fie evidente semnele bolii Parkinson.

Cum se manifestă boală Parkinson?

Boala Parkinson se caracterizează printr-o serie de manifestări neurologice: lentoarea mișcării, tremur al membrelor, tonus muscular crescut – rigiditate, adoptarea în timp a unei posturi în flexie, asemenea unui semn de întrebare cu spatele încovoiat, tulburări de mers cu dezechilibru fiziologic al brațelor, opriri în față obstacolelor, căderi frecvente, fenomene de blocaj motor “freezing”, scris de mâna modificat, mic, ilizibil, expresii faciale șterse, că o masca, voce stinsă, șoptită (hipofonie).

Boala Parkinson nu se vindecă. Tratamentul medicamentos poate să amelioreze calitatea vieții pacienților cu boală Parkinson, dar un tratament medicamentos care să vindece definitiv sau care să oprească progresia bolii încă nu a fost descoperit. Din aceste motive, eforturile de găsire a unui tratament s-au canalizat și în alte direcții.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.