VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vocea medicului/ Cât de extinsă este problematica tulburărilor de auz

Cât de extinsă este problematica tulburărilor de auz? Se estimează că, până în 2050, peste 900 de milioane de oameni vor suferi de pierderea auzului.

60% dintre copiii cu deficiențe de auz prezintă cauze care pot fi prevenite. 1.1 miliarde de tineri (12-35 de ani) prezintă risc de pierdere a auzului că urmare a expunerii la zgomote puternice. Persoanele cu probleme de auz pot beneficia de tratament când depistarea este precoce – există dispozitive de auz, implanturi cohleare și alte dispozitive etc..

Ziua Mondială a Auzului 2023 evidențiază importanța integrării îngrijirii urechii și a auzului în asistența medicală primară că o componentă importantă a acoperirii universale a sănătății. Bolile urechii și deficiențele de auz sunt printre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă societatea. Peste 60% dintre ele pot fi identificate și eliminate la nivelul primar al asistenței medicale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.