VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Un ucrainean ce a provocat daune de peste un milion de euro în țara sa, reținut în R. Moldova

Un ucrainean de 39 de ani, figurant pe mai multe cauze penale pentru escrocherie în țara de origine, suma pagubelor ridicându-se la peste un milion de euro, a fost reținut pe teritoriul Republicii Moldova. 

Potrivit poliției, bărbatul pentru a nu fi pedepsit penal pe teritoriul Ucrainei, s-a eschivat în Israel, apoi de mai mulți ani în Republica Moldova, unde conform informațiilor operative, s-ar fi înfiltrat în cercuri și cluburi ale oamenilor de afaceri, unde se prezenta ca om de succes și prosper în diferite domenii. Apoi le propunea diferite tranzacții atrăgătoare, dar după investirea sumelor de bani le spunea că tranzacția a eșuat și se eschiva de la restituirea banilor.

În cadrul investigațiilor, oamenii legii au identificat o victimă, care a depus plângere pe suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani care a declarat oamenilor legii că bănuitul a solicitat suma de 50.000 de dolari sub pretextul investirii sumei într-o tranzacție profitabilă, cu o dobândă de 10% la două săptămâni, și anume de procurare a cerealelor și realizarea în Bulgaria. Însă, la expirarea termenului de două săptămâni și chiar mai mult de un an, nu i-a fost restituită  dobânda și nici banii investiți.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști, suspectul a fost reținut pentru 72 ore. Conform legislației în vigoare, acesta riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.