VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Un segment din traseul Chișinău-Giurgiulești, inaugurat. Maia Sandu: Banii oferiți de partenerii externi se materializează în proiecte

Un nou segment a traseului expres M3 Chișinău – Giurgiulești a fost inaugurat astăzi, după reabilitare. La eveniment a participat președinta Maia Sandu, împreună cu Președinta BERD, Odile Renaud-Basso. Șefa statului a menționat că acesta este cel mai important drum ce leagă capitala de Giurgiulești și de una dintre cele mai importante porți de acces către Uniunea Europeană. 

„Reabilitarea celor 31 de km de drum este, în primul rând, o veste bună pentru cetățeni și transportatori – acesta va permite deplasări mai rapide, cu costuri mai mici”, a declarat Președinta Maia Sandu. De acest drum reabilitat beneficiază și circa 3500 de locuitori din Ciumai, raionul Taraclia și comuna Burlăceni, Cahul, care au acum drumuri de acces la terenurile agricole, intrări în curți, trotuare și stații de așteptare pentru transportul public. Șefa statului a menționat că datorită noului sector de drum, traficul de tranzit va ocoli aceste sate și oamenii se vor bucura de aer mai curat și de mai multă liniște. 

„Noua porțiune contribuie și la eforturile noastre de a fi solidari cu Ucraina – drumul M3 face parte dintr-un coridor european ce leagă țara vecină de rețeaua de drumuri din România și asigură transportul de mărfuri. Astfel de proiecte de infrastructură demonstrează că Moldova este un partener de încredere, care contribuie inclusiv la siguranța alimentară din regiune”, a spus Președinta. 

Construcția acestui sector de drum a fost posibilă datorită sprijinului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Președinta Maia Sandu a mai subliniat că acesta este un exemplu concret prin care banii oferiți de partenerii externi se materializează în proiecte concrete pentru țara noastră. Cei 31 de km de drum reabilitat la standarde europene se adaugă celor 350 de km de drum dați în exploatare în ultimii doi ani. 

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, proiectului a inclus: reabilitarea a 2 poduri; aplicarea straturilor bituminoase a peste 580.000 tone; construcția podețelor și a drenajelor laterale; montarea a 4.500 metri lineari de parapet de siguranță și balustradă pietonală, instalarea a 570 indicatoare rutiere; aplicarea a 26.100 metri pătrați de marcaj rutier cu material termoplastic.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.