VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Protestul organizat de Partidul Șor în Capitală, încheiat: Circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, deblocată

Membrii și simpatizanții Partidului Politic Șor au organizat astăzi un protest la sediul Procuraturii Generale. Manifestanții cer alegeri anticipate și demisia președintei Maiei Sandu.

Mulțimea scandează ”Jos Maia Sandu!”, ”Anticipate!”, ”Jos dictatura!”, ”Noi suntem poporul!”, etc.

La fața locului se află și oamenii legii care asigură ordinea și securitatea publică, dar și circulația rutieră, în contextul în care evenimentul are loc într-o zi de muncă, la o oră cu trafic intens pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală.

Într-un comunicat remis presei, polițiștii au reamintit organizatorilor că potrivit Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 42 din 13 octombrie 2022, desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice în zilele lucrătoare sunt interzise.

Ținând cont de faptul că toate întrunirile care sunt organizate de câteva săptămâni nu au avut caracter pașnic, ba mai mult au urmărit intenția de destabilizare, reiterăm faptul că, organizatorii întrunirii poartă răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal, pentru faptele ilegale ale participanților la acțiune. Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare/întrunire, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

Solicităm cetăţenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică și să respecte indicaţiile forţelor de ordine. Vom depune tot efortul ca să evităm disconfortul participanților la trafic și al locuitorilor capitalei”, se arată în comunicatul remis.

Poliția reamintește că participanții sunt obligați:

 - să respecte legislaţia, ordinea publică, indicațiile autorităților şi cererile legitime ale organizatorilor;

 - să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;

 - să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie;

 - în timpul întrunirii, să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță, Poliția îndeamnă toți participanții la întrunire să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

Menționăm că poliția în continuare va asigura ordinea publică și va acționa cu promptitudine și transparență în procesul de activitate, nu va da curs provocărilor și va acționa conform cadrului normativ. Îndemnăm participanții la întrunire să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate, sau dacă devin martori ai unor situații de destabilizare a ordinii publice, la numărul 112, ori să anunțe cel mai apropiat polițist”, se mai arată în comunicatul remis.

Update 17:05: Protestul Partidului Șor s-a încheiat. Oamenii legii anunță că bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost deblocat. Circulația transportului a fost reluată, inclusiv a celui electric.

Mulțumim participanților la trafic pentru răbdare”, anunță oamenii legii.

Update 16:20: Poliția îndeamnă repetat participanții la întrunire să elibereze traseul și sa permită accesul transportului cu regim prioritar.

Update 15:15: Poliția anunță că în contextul întrunirii, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, perimetrul str. Vasile Alecsandri și str. Ismail este blocat. Transportul este redirecționat.

În legătură cu acțiunea de protest din 28 noiembrie este sistată circulația troleibuzelor pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt

Troleibuzele sunt redirecționate după cum urmează:

🔴Rutele nr. 1, 4, 5, 8, 22, 30, 31 și 34

  • spre Buiucani- pe strada București
  • spre Botanica - pe strada București
  • Ruta nr. 2 - pe str P.Halippa - Ismail - în continuare pe traseu;
  • Ruta nr. 36 - pe str. Puskin - Bucuresti - Ismail - în continuare pe traseu.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.