VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Ucraina limitează consumul de energie ca urmare a distrugerii infrastructurilor sale

Ucraina începe de joi, 20 octombrie, să-şi reducă consumul de energie pentru a face faţă distrugerii infrastructurii sale de către armata rusă pe măsură ce iarna se apropie, preşedintele Volodimir Zelensky cerând populaţiei să se pregătească pentru „toate scenariile posibile”.

Pe măsură ce bombardamentele au continuat miercuri în Ucraina, inclusiv în capitală, Kievul a acuzat Rusia că pregăteşte o „deportare în masă” a oamenilor din teritoriile recent anexate şi că a recrutat cu forţa cetăţenii ucraineni în armata sa.

În discursul său de miercuri seara, Zelensky a spus că forţele ucrainene au doborât 21 de drone iraniene miercuri, dintre care zece se îndreptau spre Kiev. „Din păcate, au existat şi explozii şi alte pagube grave aduse infrastructurii”, a deplâns el.

Liderul de la Kiev le-a cerut ucrainenilor să-şi limiteze consumul de energie electrică începând de joi, ora 07:00 (04:00 GMT). Un apel transmis de primarul din Kiev Vitali Kliciko, care le-a cerut alegătorilor săi să nu mai folosească cuptoarele cu microunde, aparatele de aer condiţionat, ceainicele electrice sau încălzitoarele electrice între orele 7:00 a.m. şi 11:00 p.m.

Preşedinţia ucraineană a anunţat joi „restricţii pentru furnizarea de energie electrică” în toată Ucraina şi crearea de puncte mobile de alimentare cu energie electrică pentru infrastructură.

„Ne pregătim pentru toate scenariile posibile pe măsură ce se apropie iarna”, a spus Zelenskyi. „Ne aşteptăm ca teroarea rusă să fie îndreptată împotriva instalaţiilor energetice până când, cu ajutorul partenerilor noştri, vom putea distruge 100% dintre rachete şi drone”, a adăugat el.

Uniunea Europeană pregăteşte sancţiuni împotriva Iranului, acuzat că a furnizat Rusiei drone armate pentru a lovi Ucraina. Şi, la ONU, Consiliul de Securitate s-a reunit timp de două ore cu uşile închise, miercuri, pe acest dosar.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.