VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Tranzitul de produse alimentare ucrainene și securitatea regională, discutate la Kiev de Dorin Recean cu Volodimir Zelenski

Prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean, a discutat cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul vizitei oficiale la Kiev. Oficialii au analizat starea actuală a lucrurilor pe segmentul de securitate, energie, infrastructură și agenda comună pro-europeană.

Guvernul de la Chișinău a reconfirmat disponibilitatea țării noastre de a sprijini în continuare Ucraina, inclusiv prin susținerea creării Tribunalului Special Internațional pentru crimele de agresiune împotriva țării vecine, potrivit unui comunicat emis de Executiv. De asemenea, premierul Dorin Recean și-a arătat susținerea pentru „Formula Păcii” propusă de președintele Volodimir Zelenski și a reiterat obiectivul fortificării legăturilor economice moldo-ucrainene.

„Sprijinul țării noastre pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei rămâne neclintit. Obiectivul nostru comun este de a promova pacea în Europa și de a deveni parte a marii familii europene. Pentru a-l îndeplini, suntem hotărâți să sporim cooperarea bilaterală dintre țările noastre. Primul pas – mai mult comerț, mai multă conectivitate, mai multe proiecte comune în beneficiul oamenilor noștri”, a declarat premierul Dorin Recean.

Volodimir Zelenski a anunțat că a vorbit cu premierul moldovean despre dezvoltarea tranzitului alimentar ucrainean prin Moldova și crearea infrastructurii relevante.

„Integrarea Ucrainei și a Moldovei în Uniunea Europeană este un obiectiv comun pentru țările noastre. Am convenit să ne coordonăm eforturile pe această cale. Vă mulțumim pentru susținerea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei!”, a scris președintele Zelenski pe pagina sa de Telegram.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.