VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Transportau ilegal bărbați din Ucraina în R. Moldova: Membrul unui grup criminal, reținut

Membrul unui grup criminal, specializat în transportarea ilegală a cetățenilor din Ucraina în Moldova, a fost reținut.

Potrivit PCCOCS, faptele au avut loc începând cu februarie 2022. Bărbații din Ucraina erau transportați prin diferite modalități, pentru ca ulterior tranzitării Moldovei să ajungă în țările Uniunii Europene, contra unor sume impunătoare de bani, de cel puțin 7.500 dolari per persoană.

Bărbații care intenționau să traverseze ilegal frontiera erau preluați din diferite localități din  Ucraina și transportați  într-o locație comună, în apropierea râului Nistru. Ulterior erau urcați într-o barcă împreună cu un membru al grupului și traversau ilegal râul, astfel ajungând în Moldova. Aici, migranții erau  preluați de alți complici și transportați în localitățile din partea de nord a țării, unde erau  cazați pe un termen nedeterminat, apoi direcționați  spre țările Uniunii Europene.

Ulterior reținerii altor șase  membri ai grupului, acum a fost reținut al șaptelea, cu vârsta  de 30 de ani, domiciliat în Ocnița. Acesta avea rolul de a prelua migranții de la hotar, în afara punctelor de trecere oficială a frontierei – deci ilegal – , pentru ulterioara cazare în diferite hotele din raion.

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliu și transportul bănuitului, oamenii legii au  ridicat o armă de vânătoare fără acte, aproape 50 de cartușe cu calibru 16 mm și alte 50 cu calibru 22 mm, pistol cu 15 cartușe oarbe și automobilul acestuia destinat transportării cetățenilor ucraineni.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.