VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan

În ediția de azi:

1. Acordul de liber schimb dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, semnat în 2023, a fost prelungit pentru o perioadă de 5 ani.

2. Reprezentanții mediului academic din Republica Moldova și cei din România vor avea o colaborare mai strânsă. Un acord care prevede acest lucru a fost semnat la Chișinău.

3. Începând cu 1 iunie 2024, cetățenii Republicii Moldova care au muncit in Spania au posibilitatea de a valorifica perioada lucrată atât în Republica Moldova cât şi în Regatul Spaniei.

4. Continuăm exportul de energie, măsură esențială pentru supraviețuirea economică a fraților noștri. Declarația a fost făcută de premierul român, Marcel Ciolacu, în contextul oferirii un nou pachet de ajutor pentru Republica Moldova.

Emisiune realizată în cadrul proiectului „Vocea Basarabiei, Vocea României: Împreună pentru un viitor european”, finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conținutul nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.