VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ România: 4 morți și 5 răniți în urma unei explozii la o magistrală de gaz. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Explozie puternică pe șantierul Autostrăzii Moldova, din România. Patru muncitori au murit, iar alți cinci sunt răniți, după ce o conductă magistrală de gaze a fost lovită, joi, la primele ore ale dimineții. Autoritățile române au activat Planul Roşu de Intervenţie, după ce la fața locului a izbucnit un incendiu.

Potrivit presei române, accidentul s-a produs la ora 1.30, când, cel mai probabil, un utilaj a lovit magistrala de gaze îngropată, iar aceasta a explodat. Cinci victime au fost transportate la spital, cu arsuri pe suprafaţa corporală iar 4 persoane carbonizate au fost găsite de forţele de intervenţie la faţa locului şi declarate decedate.

Inspectoratul Situațiilor de Urgență Vrancea a stabilit, în urma primelor cercetări, că explozia, urmată de incendiu, a fost cauzată de fisurarea magistralei de transport al gazelor naturale şi de apariţia unor scântei mecanice, în urma lucrărilor pe şantierul autostrăzii A7.

Autoritățile locale au transmis că, din primele date, magistrala de gaz nu se afla la adâncimea la care ar fi trebuit: 

În momentul exploziei, credem că erau 10 muncitori care lucrau în acea zonă, încă culegem datele de la constructor. Compania știa că există această conductă. Nu pare o adâncime corectă pentru o magistrală de gaz. Aceasta avea o adâncime de până într-un metru, iar ea trebuia să fie la 1,8 metri sub nivelul primului strat al drumului de autostradă”, a declarat prefectul județului Vrancea.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.