VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Retrospectiva săptămânii prezentată de Maria Filimon 06.05.2023

În această ediție:

  • Consiliul Uniunii Europene a decis: persoanele care participă la acțiuni de destabilizare a Moldovei și amenință suveranitatea și independența, statul de drept, stabilitatea sau securitatea statului vor fi sancționate.
  • Dosarul Concesionării Aeroportului, care a cauzat statului un prejudiciu de peste 392 de milioane, a ajuns pe masa magistraților. Sunt vizate 8 persoane publice și cu funcții de demnitari de stat. Printre aceștia se numără fostul premier Iurie Leancă, fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr, ex-directorul Agenției Proprietății Publice, Tudor Copaci și fostul director general interimar al Aeroportului Internațional Chișinău, Petru Jardan.
  • Air Moldova a anunțat in data de doua mai că își suspendă toate zborurile și vânzarea biletelor. Decizia a fost luată după ce a fost depusă în instanță cererea de aprobare a restructurării accelerate a companiei, cu scopul salvării acesteia de la faliment. Potrivit companiei, reluarea activității va fi posibilă în termen de trei zile de la pronunțarea verdictului de către instanță.

Autor

  • Maria Filimon

    Realizatoarea și prezentatoarea buletinelor de știri. Anterior, a activat la Radio Chisinau și la Vocea Basarabiei TV, în calitate de reporter.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.