VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ R. Moldova a recepționat Raportul de Extindere a UE. Popescu: Suntem pregătiți să începem negocierile într-un termen cât mai restrâns

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării, Nicu Popescu, aflat într-o vizită oficială la Bruxelles, anunță că a primit Raportul de Extindere al UE, care pentru prima dată include și Republica Moldova.

Am apreciat mesajul Directorului Koopman care a declarat expres că Moldova, cu o rată de progres de 94%, este, fără îndoială, una dintre țările lider în ceea ce privește procesul de extindere al Uniunii Europene. În cadrul Raportului de Extindere, Comisia Europeană a apreciat realizările țării noastre din ultimul an și jumătate, inclusiv implementarea celor 9 recomandări, consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției, progresele noastre în domeniul libertății de exprimare, evoluțiile în sectorul energetic, politica noastră externă activă, precum și contribuția noastră la menținerea păcii și securității în regiune. Drept urmare, Comisia a recomandat deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova. I-am mulțumit domnilor Várhelyi și Koopman pentru tot suportul acestora în ultimul un an și jumătate”, a scris Nicu Popescu.

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a subliniat că în cadrul întrevederilor pe care le-a avut la Bruxelles a reiterat că autoritățile R. Moldova sunt pregătite să înceapă negocierile de aderare la UE într-un termen cât mai restrâns.

Tot în cadrul vizitei de la Bruxelles, am participat, împreună cu Directorul Koopman la un eveniment public organizat de către Centrul pentru Studii Politice Europene. La fel, am avut întrevederi cu Thérèse Blanchet, secretar general al Consiliului UE și Ilze Juhansone, secretar general al Comisiei Europene, cu care am vorbit despre pașii următori în avansarea procesului de aderare. Am reiterat că suntem pregătiți să începem negocierile într-un termen cât mai restrâns, odată ce avem și votul pozitiv al statelor membre UE în Decembrie 2023. Am încheiat vizita de la Bruxelles, cu o serie de interviuri atât pentru presa națională din Republica Moldova, cât și pentru cea internațională”, a mai menționat Popescu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.