VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Procurorii au descins cu 20 de percheziții la Bălți și Soroca într-un dosar de trafic de droguri în penitenciarele din nordul R. Moldova. Trei bărbați, plasați în arest preventiv

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, au desfășurat în jur de 20 de percheziții în Bălți și Soroca, într-un dosar de trafic de droguri în penitenciarele din nordul R. Moldova. În urma perchezițiilor, trei bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 29 de ani au fost reținuți și plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit oamenilor legii, perchezițiile au avut loc în mai multe etape, la sfârșitul lunii august, atât la domiciliile bănuiților, cât și în penitenciarul din Soroca, la o autoritate criminală, care coordona transmiterea în penitenciare a drogurilor și altor bunuri interzise.

„Prin urmare, de la persoanele bănuite de livrarea drogurilor în penitenciare au fost ridicate inclusiv 60 de pastile de tip ecstasy și un pahar de cânepă, care urmau să fie introduse în penitenciare, peste zece cartele telefonice și carduri bancare, precum și telefoane mobile folosite la comiterea infracțiunilor. În rezultatul probelor acumulate, au fost reținuți trei bărbați din Bălți și Soroca, cu vârste cuprinse între 21 și 29 ani, care au fost anterior judecați – unul din ei inclusiv pentru trafic de droguri. Iar o persoană dintre acestea a fost reținută în flagrant, de la care oamenii legii au ridicat zece pastile ecstasy și cânepă, ambalate sub forma unei bile de mărimea unei mingi de tenis de câmp. În ceea ce privește deținutul cercetat, procurorii i-au atribuit acestuia rolul de organizator al infracțiunilor investigate”, menționează reprezentanții Poliției.

Ulterior, procurorii PCCOCS le-au prezentat celor trei învinuirile și au solicitat aplicarea arestului preventiv în privința acestora, pentru 30 de zile. Judecătoria Bălți a admis demersurile procurorilor, iar cei trei suspecți au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.