VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Primele loturi cu materiale de construcție au ajuns în raionul Edineț

Primele loturi cu materiale de construcție transportate de IGSU au ajuns în raionul Edineț.

Foile de ardezie și cherestea urmează a fi repartizate localnicilor de către autoritățile publice locale.

Astfel, oamenii din 17 localități, printre care orașele Edineț și Cupcini, dar și satele Brânzeni, Chetroșica Nouă, Parcova, Corpaci, Buzdugeni, Gașpar, Gordinești, Hancăuți, Terebna, Goleni, Fântâna Albă, Viișoara și 3 comune Bleșteni, Ruseni și Zăbriceni, vor beneficia de ajutor din partea statului.

Pentru raionul Edineț au fost alocate 53.529 foi de ardezie și 200 m3 de cherestea, pentru efectuarea lucrărilor de reparație și de construcție a caselor de locuit, clădirilor administrative și culturale, care au fost afectate de ploile torențiale și rafalele de vânt puternice.

Bunurile materiale urmează să fi repartizate localnicilor pentru repararea caselor particulare afectate, dar și instituțiilor publice.

În următoarele zile, loturi cu bunuri materiale urmează să fie transportate de IGSU în ajutorul și altor raioane afectate de intemperii, precum Soroca, Drochia, Râșcani, Dondușeni și Hâncești.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.