VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Video/Președintele Ucrainei anunță recucerirea a trei localități din regiunea Herson. Zelenski: „Toate actele rusești privind anexările sunt nule”

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat miercuri seara că trei sate, ocupate de armata rusă, au fost recucerite de forțele ucrainene în regiunea Herson din sudul țării. Totodată, președintele Ucrainei a declarat că a semnat un decret care face „nule și neavenite” toate decretele președintelui Federației Ruse de anexare a celor patru regiuni din Ucraina.

„Novo-Voskresenske, Novo Grigorivka şi Petropavlivka din regiunea Herson au fost eliberate în ultimele 24 de ore”, a afirmat miercuri seara, preşedintele Zelenski în discursul adresat națiunii.

Anularea tentativelor Kremlinului de anexare a regiunilor din Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că a anulat toate încercările rusești privind anexarea unor teritorii ucrainene, începând din 2014 şi până în prezent.

„Am semnat un decret care face nule și neavenite toate decretele președintelui Federației Ruse și toate actele adoptate pentru a implementa aceste decrete de tentativă a anexării unor teritorii ale noastre din 2014 până astăzi. Orice decizie rusă, orice tratat cu care încearcă să pună stăpânire pe pământurile noastre – toate acestea nu au nicio valoare,” a explicat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Citește și: Şeful diplomației europene avertizează că războiul din Ucraina intră într-o fază periculoasă

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.