VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Peste 10 percheziții în capitală: Atelier de fabricare ilegală a dispozitivelor de clonare a cartelelor bancare, destructurat

Doi bărbați învinuiți de fabricarea și asamblarea într-un atelier din Chișinău a dispozitivelor de clonare a cartelelor bancare, au fost reținuți de oamenii legii. În rezultatul a peste 10 percheziții în Chișinău, oamenii legii au ridicat circa 100 de cartele – atât reale cât și cartele albe cu bandă magnetică, pregătite pentru a fi falsificate.

Potrivit PCCOCS, dispozitivele de clonare a cartelelor bancare erau destinate instalării ilegale la bancomatele din statele europene. Pentru asigurarea reținerii lor, oamenii legii le-au monitorizat întrevederile și comunicarea, iar ulterior au efectuat peste 10 percheziții în Chișinău, inclusiv în atelierul ilegal, domiciliile și automobilele acestora.

Acolo, oamenii legii au ridicat și circa 100 de cartele – atât reale, de la diferite bănci din străinătate, cât și cartele albe cu bandă magnetică, pregătite pentru a fi falsificate. Totodată, din atelier au fost ridicate și camere video ascunse ce ar fi urmat să fie montate camuflat în dispozitivele de iluminare a bancomatului sau alte părți ale acestuia. Suplimentar, de la cei doi au fost ridicate calculatoare și peste 450.000  lei deținuți inclusiv în euro, lire sterline și shekeli israelieni. 

Cei doi sunt din Moldova și au vârste de peste 40 de ani, iar anterior, ambii au fost pedepsiți penal pentru infracțiuni similare – unul prin aplicarea amenzii de 25.000 lei, iar altul a fost amnistiat.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.