VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Percheziții la Cahul, Cantemir și Chișinău: Mai multe arme și muniții, ridicate de oamenii legii

O rețea de comercializare a armelor și componentelor acestora atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în afara țării a fost destructurată de oamenii legii.

Urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că un grup de persoane, prin înțelegere prealabilă cu alte persoane ce dețin anumite funcții în instituții publice, acționând  cu scopul obținerii avantajului material au creat o schemă bine organizată, manifestată prin introducerea sau scoaterea din țară a armelor și munițiilor interzise în circuitul civil sau supuse autorizării, a componentelor esențiale ale armelor de foc, a mărfurilor strategice, a dispozitivelor militare și materialelor explozibile.

În rezultat au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile unor persoane fizice și spațiile comerciale ale unor persoane juridice din orașele Cahul, Cantemir și Chișinău, unde au fost depistate 8 arme lungi cu țeavă lisă calibrul 12 mm și una cu calibrul 16 mm, o armă lungă cu țeavă ghintuită – calibrul 22 mm, dar și o armă lungă cu țeavă ghintuită – calibrul 30-60 mm, deținută legal cu semne vădite de modificare artizanală a țevii. Totodată au fost depistate și ridicate 8  acte de înstrăinare a armelor de foc cu semne vădite de falsificare, două amortizoare și două termovizoare deținute fără careva acte de proveniență, dar și mai multe cartușe destinate armelor letale cu țeava ghintuită calibrul 7.62, 9, 20, 25, 62, 30-60, 22 LR, mm deținute ilegal, fără acte de proveniență și autorizație corespunzătoare”, precizează oamenii legii.

Armele și cartușele ridicate au fost transmise pentru efectuarea expertizei balistice în vederea stabilirii mai multor aspecte necesare pentru investigarea cazurilor.

Alte circumstanțe se stabilesc.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.