VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Percheziții la Bălți: Nouă persoane, reținute și droguri de peste două milioane de lei, ridicate

Activitatea ilicită a unui grup criminal, specializat în comercializarea drogurilor de diferit tip, prin intermediul magazinelor online și aplicația Telegram, destructurată de oamenii legii.

Potrivit polițiștilor, în perioada lunilor august - octombrie curent, 9 persoane cu vârstele cuprinse între 21 și 30 ani, au pus în circulație o cantitate de droguri în proporții deosebit de mari, pe care le realizau pe teritoriul mun. Bălți și zona de nord a Republicii Moldova.

Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația Telegram „operatorului” care deservea interesele grupului. 

Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile suspecților, în cadrul cărora au depistat: 1,5 kg de PVP-sare,130 gr. de marijuana, 100 pastile cu efect psihotrop, telefoane mobile, cartele SIM, mijloace bănești, cântare electronice, un aparat pentru consumul drogurilor confecționat artizanal, materiale care urmau să fie utilizate pentru vânzarea substanțelor narcotice. 

Valoarea drogurilor ridicate constituie aproximativ 2 milioane de ei. Toate persoanele suspectate de comiterea infracțiunii au fost reținute pentru 72 de ore, iar trei dintre ei au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile. 

Potrivit legii penale, persoanele vinovate de ”Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.