VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Ministrul Culturii, de Ziua Națională a Culturii: Dorința mea cea mare este să reușim să implementăm acțiuni concrete

De Ziua Națională a Culturii marcată în fiecare an la 15 ianuarie, de ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, ministrul Culturii Sergiu Prodan a transmis un mesaj.

„Sărbătorim astăzi Ziua Națională a Culturii, în ziua de naștere a marelui nostru poet Mihai Eminescu. O unire frumoasă a acestor două sărbători chiar la început de an este un omagiu adus memoriei celui mai mare poet național, și propune ca temă de reflecție rolul pe care cultura îl are în păstrarea și cultivarea identității noastre naționale”, menționează ministrul Culturii.

Astăzi, 15 ianuarie, sărbătorim Ziua Culturii Naționale. Totodată se împlinesc 173 de ani de la nașterea marelui poet national, Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu s-a născut la data de 15 ianuarie 1850, în Botoșani, fiind al șaptelea copil din cei unsprezece ai familiei. Poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, Mihai Eminescu a fost numit de critica literară drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Acesta a trăit doar 39 de ani.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.