VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Miniştrii de externe din UE s-au convocat într-o „reuniune istorică” la Kiev 

Miniştrii de externe ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene s-au convocat luni, 2 octombrie, la Kiev într-o „reuniune istorică” pentru a exprima solidaritatea pentru Ucraina.

„Convocăm o reuniune istorică a miniștrilor de externe ai UE aici, în Ucraina, țară candidată și viitor membru al UE. Suntem aici pentru a ne exprima solidaritatea și sprijinul pentru poporul ucrainean”, a scris șefului diplomaţiei europene Josep Borrell pe X.

Borell a anunțat despre reuniunea șefilor diplomațiilor din statele membre ale Uniunii Europene în marja sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU din septembrie, fără a preciza data exactă. Atunci Borrell a menționat că unul dintre subiectele de pe agendă va fi propunerea sa privind angajamentele pe termen lung faţă de Ucraina pentru ajutor militar şi finanţarea livrărilor de avioane de vânătoare şi rachete moderne. El a spus că intenționează să mobilizeze 5 miliarde euro anual în perioada 2024-2027.

La rândul său, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba a urat „ bun venit miniștrilor de externe ai UE la reuniunea istorică din Ucraina.”

„Pentru prima dată în istorie, în afara granițelor actuale ale UE. Dar și în cadrul viitoarelor sale granițe. Sunt recunoscător Uniunii Europene și personal lui Josep Borrell pentru sprijinul neclintit al UE pentru Ucraina”, a scris pe X șeful diplomației ucrainene.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.