VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Mesajul transmis de președinta R. Moldova la șase luni de la declanșarea războiului în Ucraina: „Faptele noastre au arătat că suntem o țară mică cu inimă mare”

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj în preajma Zilei Independenței R. Moldova și la șase luni de la declanșarea războiului de Rusie în Ucraina.

Șefa statului a postat și un filmuleț video pe pagina sa de Facebook cu refugiați ucraineni care au fost primiți în casele cetățenilor R. Moldova. În primele 4 luni de război, peste 500 mii de cetățeni ucraineni au intrat în R. Moldova, iar 9 din 10 refugiați au fost primiți în casele moldovenilor. În această perioadă 111 copii ucraineni s-au născut în R. Moldova.

Acum șase luni, liniștea vecinilor noștri ucraineni a fost spulberată de un război crunt, care continuă să le distrugă satele și orașele, și să răpească vieți omenești. Din prima zi, oamenii din Moldova au respins răul războiului și și-au deschis larg casele și inimile pentru copiii, femeile și bătrânii Ucrainei, care fugeau din calea distrugerii și a morții. Am demonstrat astfel nouă înșine și lumii întregi, printr-o solidaritate de admirat, că suntem gata să-i ajutăm pe cei, cărora le este mai greu decât nouă. Iar faptele noastre au arătat că suntem o țară mică cu inimă mare”, susține șefa statului.

În contextul Zilei Independenței R. Moldova, șefa statului a îndemnat cetățenii să păstreze și să amplifice imaginea de unitate și bunătate.

În preajma Zilei Independenței Republicii Moldova, vă îndemn să nu uităm, să păstrăm și să amplificăm această imagine de unitate și bunătate, pe care o avem astăzi despre noi ca popor și ca țară – ea ne spune că putem conta unii pe alții”, se menționează în mesajul postat de către președinta R. Moldova.

Pe 27 august se împlinesc 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.