VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Maia Sandu descoperă cultura Găgăuziei

În pofida neînțelegerilor politice cu liderii din Găgăuzia, președinta Maia Sandu merge în regiune pentru a aprecia cultura localnicilor. Șefa statului a vizitat recent complexul turistic ”Gagauz Sofrasi” (trad. Bucătărie găgăuză) din satul Congaz, Găgăuzia, care a devenit un exemplu de valorificare a oportunităților de finanțare a unei afaceri atât din fonduri publice, cât și din cele ale partenerilor de dezvoltare.

”Fiecare element al Complexului – hotelul, restaurantul, beciul, căsuțele tradiționale și muzeul – reflectă diversitatea etnică din zona sudică a țării. Bucatele sunt și ele tradiționale găgăuze. Republica Moldova are o mare diversitate etnică și culturală, care face parte din patrimoniul țării noastre. Asemenea activități economice contribuie la crearea locurilor de muncă, dar și la păstrarea și promovarea culturii poporului găgăuz. Cu forțele proprii, dar și cu ajutorul finanțărilor externe, proprietara a restaurat unele clădiri ale pensiunii, a construit hotelul, căsuțele și crama, iar întregul complex a fost dotat cu tehnica necesară. La fel, cu ajutorul donatorilor, au fost instalate panouri solare, care asigură toată energia necesară pentru funcționarea pensiunii”, a scris Maia Sandu.

 Șefa statului susține că indiferent de regiune, autoritățile centrale și-au propus să modernizeze satele prin dezvoltarea economiei rurale, inclusiv prin încurajarea femeilor din sate să deschidă afaceri.

”În luna iulie, Guvernul a aprobat „Programul de sprijin pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în domeniul turismului”, prin care mai multe afaceri, care desfășoară activități turistice în sate, vor fi susținute. Vom continua să investim în localitățile noastre și să valorificăm specificul fiecărei regiuni”, a mai adăugat Maia Sandu.

Amintim, tot săptămâna trecută, Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în raionul Taraclia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.