VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Liderul Partidului Politic „Șansă”, Alexei Lungu, reținut de oamenii legii: Precizările Poliției

Alexei Lungu, liderul Partidului Politic „Șansă”, dar și unul dintre oamenii de încredere ai oligarhului fugar Ilan Șor, a fost reținut astăzi de oamenii legii. S-a întâmplat în timpul unui protest organizat la sediul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, unde urma să înceapă o nouă ședință în dosarul bașcanului Evghenia Guțul, suspectată de acceptarea finanțării campaniei electorale din partea unui grup criminal.

Într-o reacție oficială, Poliția R. Moldova subliniază că Alexei Lungu a manifestat lipsă de respect prin nesubordonare și agresivitate în raport cu angajații instituțiilor de forță, astfel fiind condus la sediul Poliției.

„În contextul examinării, astăzi, a unei cauze penale, Poliția a recepționat din partea președintelui instanței de judecată din Chișinău demersul prin care, în condițiile Legii 514 din 6 iulie 1995, polițiștii să asigure respectarea oricărei forme de întrunire nu mai aproape de 25 de metri de sediul instanței, altfel acțiunile participanților vor fi considerate imixtiune în procesul de activitate al instituției.

În acest context, Poliția a adus la cunoștința celor prezenți în adiacent demersul instanței, solicitând conformarea acestora, timp în care unul dintre participanți a manifestat lipsă de respect prin nesubordonare și agresivitate în raport cu angajații instituțiilor de forță, lovind în bunurile instituțiilor statului, fapt pentru care a fost condus la sediul poliției pentru a fi documentat atât contravențional, cât și penal”, au precizat oamenii legii.

Amintim că, pe 3 noiembrie, Partidul „Șansă” a fost exclus din alegerile locale, din motive de securitate națională, prin decizia Comisiei Situații Excepționale. Astfel, în dreptul tuturor candidaților acestei formațiuni a fost aplicată ștampila cu mențiunea „Retras”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.