VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO// Klaus Iohannis, despre rachetele rusești care au survolat spațiul aerian al R. Moldova: Inacceptabil

Președintele României, Klaus Iohannis, a comentat incidentul de ieri, când trei rachete de croazieră lansate de pe nave militare ruse au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

În cadrul unei conferințe de presă cu omologul său georgian, Salome Zourabichvili, președintele român a declarat că este “inacceptabilă” survolarea spațiului aerian al altul stat, Republica Moldova, pentru comiterea acestor atacuri.

“La fel de inacceptabil este ca teritoriul unui stat independent și suveran să fie folosit survolându-l pentru atacuri împotriva Ucrainei”, a declarat Iohannis,

Totodată, șeful statului român a condamnat atacurile cu rachete ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii civile din Ucraina.

“Am discutat cu doamna Președinte și despre actualul context regional și internațional, marcat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Ieri, rachete rusești au lovit din nou orașe şi infrastructuri civile din Ucraina. Astfel de atacuri trebuie să fie condamnate de întreaga comunitate internațională, iar uciderea civililor nevinovați trebuie să înceteze. Alături de partenerii noștri, România va continua să sprijine Ucraina și poporul ucrainean în lupta împotriva agresiunii Federației Ruse”, a declarat Iohannis în cadrul conferinței de presă.

Citește și: România oferă detalii despre cele trei rachete rusești care au survolat spațiul aerian al R. Moldova: Au fost lansate din vestul Peninsulei Crimeea

Amintim că ieri, 10 octombrie, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. În legătură cu aceasta, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații în legătură cu incidentul respectiv.

Potrivit autorităților, țintele respective au parcurs următoarele direcții:

1. localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) – Rîbnița – Soroca – Moghilev Podolsk.

2. Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Rîbnița – Rudi (Soroca)

3. Ciornaia (Ucraina) – s. Popencu (Republica Moldova) – Cineșcăuți (Florești) – în direcția Ucrainei

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.