VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Janis Mazeiks, ambasador: UE este un proiect de pace și a fost creată pentru a preîntâmpina războaiele

„Uniunea Europeană este un proiect de pace și a fost creată pentru a preîntâmpina războaiele. Noi ne dorim ca Republica Moldova să fie membră UE”. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei de către Janis Mazeiks, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău.

Întrebat de jurnalista Valentina Ursu are scopul de a împiedica Moldova să ajungă membră UE, ambasadorul Janis Mazeiks a răspuns:

Federația Rusă a spus că UE este o forță ostilă, aș fi surprins dacă ei nu și-ar dori să împiedice relația Moldovei cu UE. Pentru noi procesul este total diferit. Pentru noi UE este un proiect de pace, UE a fost creată pentru a preîntâmpina războaiele și a lucrat pe parcursul a 70 de ani la aceasta. UE este un proiect de prosperitate, trebuie să ținem cont de faptul că relațiile noastre cu Rusia s-au schimbat dramatic după invazia Rusiei în Ucraina. Nu aș fi surprins deloc dacă aceste încercări de a încetini apropierea Moldovei de UE ar continua, ține ca noi să lucrăm împreună împotriva acestor încercări și să ajungem la etapa când Moldova devine într-o bună zi stat membru al UE”, a declarat Janis Mazeiks.

În cadrul emisiunii, ambasadorul a mai vorbit și despre reforma justiției, despre lupta aprigă împotriva corupției, despre sancționarea oligarhilor moldoveni de către UE, despre rolul societății civile, despre lupta cu dezinformarea, despre proiectele europene în Găgăuzia, despre respectarea drepturilor omului în Moldova, despre Ziua Europei vs Ziua Victoriei, despre rolul UE în soluționarea problemei transnistrene, dar și despre așteptările de la Adunarea Națională din 21 mai și summit-ul din 1 iunie.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.